Siteyi Google ’da Üst Sıralara Çıkarma


Seo Çalışmaları 17 Mayıs 2022 134 views 0 Yorum

Siteyi Google ’da Üst Sıralara Çıkarma

Siteyi Google ’da üst sıralara çıkarmak hedeflere ulaşmak bakımından önemlidir. Google ’daki sıralarınız yükseldiğinde, bu durum, web sitenizdeki tüm alanları etkiler: Sayfa görünümleri, organik trafik, oturum süresi ve daha fazlası iyileşir. Bu nedenle Google ’da ilk sıralarda olmak isteyen herkes için kontrol listesi olarak kullanılabilecek püf noktaları açıklamaya çalışacağız.

#1 – Kendinizi Google ’da konumlandırmak istediğiniz doğru sözcüğü veya anahtar kelimeleri belirleyin.

Bu kelimeleri belirledikten sonra, en çok aranma gerçekleştirilen kelimede hit alırken; domain (etki alanı), SEO için son derece önemlidir. Domain, tam olarak anahtar kelimelerle eşleşiyorsa, ilk sıralarda olma olasılığınız daha yüksek demektir. Bu tavsiye sadece yeni projeler içindir. Etki alanının zaten var olduğu durumlarda, etki alanı değişikliğindeki sıra kaybını önlemek için genellikle etki alanını olduğu gibi bırakmanızı öneririz. Eğer alt anahtar kelimelerden birisi site adınızsa, onda ilk sıraya gelmeye çalışmanızı da öneririz. Bu konuda “SEO Uyumlu Domain Rehberi”  yazımıza https://www.moradam.com/20180211204761/seo-uyumlu-domain-rehberi/ bağlantısından ulaşabilirsiniz.

#2 – Anahtar kelimelerin her biri için özel olarak tasarlanmış sayfalar hazırlayın.

Bu sayfalarda en önemli şey başlıktır. Ve daha önemlisi başlığın başlangıcıdır. Başlık uzunsa, ilk kelimeler muhakkak anahtar kelimeler olmalıdır. İlgili anahtar kelimeler, aynı zamanda h1, h2, h3 etiketlerinde bulunmalıdır. Ancak, anahtar kelimeyi milyon kez kullanacak kadar ileri gitmeden ve spam yapmadan bu işlemi gerçekleştirin. Doğal görünmesi adına anahtar kelime sayısının %3 ’ü geçmemesi gerekir.

#3 – İyi içerikler sunun. İçeriklerinizi iyileştirin.

Birçok seo uzmanı içeriğin kral olduğunu söyler, doğrudur. İyi içerik sunmak önemlidir, çünkü insanları doğal olarak etkilemenizi sağlar. İçerik sık sık güncellenirse, Google sizi daha fazla ziyaret eder, daha fazla index alırsınız ve daha fazla arama yaparsınız. Moradam SEO uyumlu makale hizmeti için https://www.moradam.com.tr/makale/ linkini ziyaret edebilirsiniz.

#4 – Sosyal ağlara daha fazla önem verin.

Sosyal ağlar da, Google için giderek daha fazla önem kazanıyor. Twitter, Facebook, Reddit, Linkedin ’de bir hesap açın ve internet sitenize bağlantılar içeren paylaşımlar yapın. Bu dört sosyal ağ şu anda en önemli olanlardır. Kaliteli takipçilere, arkadaşlara veya bağlantılara sahip olmak iyi olur. Nitelikli olmaları, daha önemlidir. Bu hamle, sitenizin SEO gücünü arttıracaktır. En popüler sosyal medya siteleri için https://www.moradam.com/20180211202996/en-populer-sosyal-medya-siteleri-2018/ yazısına göz atabilirsiniz.

#5 – Sitenizin mobil versiyonunu iyi tasarlayın, mevcutta varsa iyileştin.

Giderek daha fazla insan mobilden arama yapıyor, bu yüzden mobil aramalarda daha fazla gezinmek için web ’in mobil versiyonunu sunmak zorundayız. Siteyi Google ’da üst sıralara çıkarma işi, zaman alıyor. Rekabete bağlı olarak bazen aylarca ve yıllarca sürebilir. Mobil uyumlu tasarılar için işinize yarayacak ipuçları için https://www.moradam.com/11349/mobil-uyumlu-tasarimlar-icin-isinize-yarayacak-ipuclari/ bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.

#6 – SEO uzmanları ile iletişime geçin.

Google ’a nasıl çıkacağınızı bilmek ve şirketinizin Google ’daki web ’deki konumlarını veya Internet ’teki itibarınızı kontrol etmek için bir SEO uzmanına ihtiyacınız olabilir. Moradam bu konuda size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır. Moradam SEO hizmetleri için https://www.moradam.com/hizmetlerimiz/ bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.

Bu içerik Sizlere alemsin.org farkıyla sunulmuştur Bu konu hakkındaki Düşüncelerinizi Yorum kısmından bizlere ulaştırabilirsiniz.

Beni Değerlendir post

Benzer Yazılar


Backlink Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Backlink Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sitenizin SEO çalışmasını yaparken backlink alımında hatalar yapmaya başlarsanız, sıralamalarınızı olumsuz...

17 Mayıs 2022 tarihinde eklendi.

Organik Trafik Arttırma Kılavuzu (6 Madde)
Organik Trafik Arttırma Kılavuzu (6 Madde)

Organik Trafik Arttırma – Organik trafik: Ücretli şekilde elde edilmemiş olan trafiği ifade eder Sitenizi ziyaret...

17 Mayıs 2022 tarihinde eklendi.

İçerik Tasarımı: Kullanıcı Odaklı İçerik Oluşturma Yolları
İçerik Tasarımı: Kullanıcı Odaklı İçerik Oluşturma Yolları

İçerik pazarlaması ve SEO metin yazarlığı hakkında bilginiz olabilir, ancak içerik tasarımı hakkında bilginiz var...

17 Mayıs 2022 tarihinde eklendi.

Web Sitesi Kurmak: Site Mimarisinde Nelere Dikkat Edilmeli?
Web Sitesi Kurmak: Site Mimarisinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Web sitesi kurmak ve bu site üzerinden tüm ürün veya hizmetlerinizi milyonlara sunmak işletmeler için olmaz olmazdır...

17 Mayıs 2022 tarihinde eklendi.

Yorum Yap


Yorumlar