Ya Su?
Su, aynı protein, karbonhidratlar, yağlar, vitaminler ve mineraller gibi temel bir besindir. Sağlıkta yaşamsal bir rol oynar ve yaşamı sürdürmek için kesinlikle gereklidir. Aslında, su …
Su, aynı protein, karbonhidratlar, yağlar, vitaminler ve mineraller gibi temel bir besindir. Sağlıkta yaşamsal bir rol oynar ve yaşamı sürdürmek için kesinlikle gereklidir. Aslında, su olmadan bir kişi sadece bir kaç gün hayatta kalabilir. (Yiyecek olmadan bir insan daha uzun dayanabilir.)
Diyette su olmadan bir insan sadece bir kaç gün hayatta kalabilir. Diğer taraftan, kişinin sağlık durumuna bağlı olarak yiyecek olmadan hayatta kalma, sekiz haftadan on haftaya kadar sürebilir.
Su, vücudun her hücresinin bir parçasıdır. Vücudun büyük bir bölümünü oluşturur; kişinin toplam vücut ağırlığının %50′si ile % 70′i arasındadır. Kan, tükürük, sindirim salgıları, idrar ve ter gibi vücut sıvıları aslında sudan oluşur. Su; vücuda kimyasal reaksiyonlarda yardım ederek, besinleri hücrelere taşıyarak, işe yaramayan maddeleri temizleyerek, beden ısısını kontrol ederek ve vücut sıvılarını dengede tutarak yarar sağlar.
Su gereksinimleri
Vücudunuzun sıvılarını koruması ve onları sağlıklı tutması için günlük yeteri kadar sıvı almanız önemlidir. Sıvı alımı olarak günlük altı ile sekiz bardak su tavsiye edilir. Kaybedilmiş vücut sıvılarını yerine koymak için bu uygun miktardır. Bu miktar, suyun kendisinden ya da yediğiniz yiyeceklerden gelebilir. Yüksek oranda su içeren meyve ve sebze gibi yiyeceklerin yanında süt, yiyecek suları, çorba ve diğer sular bu toplama katkı yapar.
Vitaminler, mineraller ve su, sağlık ve mutluluk için temeldir. Bu besinlerin her birinin kendi başına vücudun iç çalışmasına katkıda bulunduklarını görebilirsiniz. Gerekli miktarlar olmadan vücut gereği gibi işleyemez. Kilonuzu korumak ya da kilo vermek amacındaysanız başarılı olmak için bu besinlerin hepsi çok önemlidir. Günlük öğünlerinizi ve atıştırmalarınızı planlarken bunu aklınızda tutun.
Bu içerik Sizlere alemsin.org farkıyla sunulmuştur Bu konu hakkındaki Düşüncelerinizi Yorum kısmından bizlere ulaştırabilirsiniz.
Benzer Yazılar

Nöro-oftalmoloji (Göz nörolojisi): Beynin aynası olan göz
Nöro-oftalmolojinin alanı tam olarak nedir Göz organı, gebeliğin en başından itibaren beyin gibi sinir sisteminin ana...
21 Mayıs 2022 tarihinde eklendi.

Yenidoğanın göz iltihapları
Bebeğim doğdu, her şey harika, ama ertesi gün kendime geldiğimde ve heyecanım yatıştığında gözünde kızarıklık...
21 Mayıs 2022 tarihinde eklendi.

Göz tembelliği
Tıp fakültesinde okurken, yakın arkadaşlarımdan biri, mikroskopta görmeye çalıştığımız mikropların bazılarını...
21 Mayıs 2022 tarihinde eklendi.

Kuru göz
Eminim bu başlığı görünce, sizde böyle bir sorun olmadığını, kuru gözlü olmadığınızı aksine sulu gözlü...
21 Mayıs 2022 tarihinde eklendi.
Yorum Yap
Yorumlar